Cizrnová pomazánka

Tuto skvělou pomazánku si můžete namazat na chleba a vzít jako svačinu do práce, ale také bude báječnou chuťovkou na vaší domácí party.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    268 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1123 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    22,5 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    23,0 g

    77 %

    77 %

  • Bílkoviny

    14,1 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    9,3 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu scedíme, vložíme do mixéru a umixujeme nahrubo. Přidáme olej a prolisovaný česnek a ještě chvíli mixujeme, dokud cizrna nezíská kašovitou konzistenci.
  2. Umixovanou cizrnu přendáme do mísy. Mátu i petržel usekáme. Sušená rajčata necháme lehce okapat od nálevu a pokrájíme nadrobno. Přidáme je společně s mátou a petrželí k cizrně.
  3. Pomazánku dochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou a vše pořádně promícháme. Podáváme s tmavým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.