Ingredience
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.
- Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a část hlaviček necháme stranou na ozdobu. Pak chřest přidáme k bramborám, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a pomalu vaříme ještě asi 10 minut.
- Jakmile chřest změkne, vše ponorným mixérem rozmixujeme a přes jemné síto procedíme do čistého kastrolu. Přilijeme smetanu a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme projít varem.
- Slaninu nakrájíme a orestujeme nasucho v pánvi. Vyjmeme ji a ve stejné pánvi na másle opečeme hlavičky bílého a zeleného chřestu.
- Hotovou polévku na talířích ozdobíme slaninou, chřestem a čerstvou řeřichou.