Chřestová polévka se slaninou
Lahodná krémová polévka z bílého chřestu bude ještě lepší, když ji doplníte orestovanou anglickou slaninou.
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.
- Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a část hlaviček necháme stranou na ozdobu. Pak chřest přidáme k bramborám, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a pomalu vaříme ještě asi 10 minut.
- Jakmile chřest změkne, vše ponorným mixérem rozmixujeme a přes jemné síto procedíme do čistého kastrolu. Přilijeme smetanu a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme projít varem.
- Slaninu nakrájíme a orestujeme nasucho v pánvi. Vyjmeme ji a ve stejné pánvi na másle opečeme hlavičky bílého a zeleného chřestu.
- Hotovou polévku na talířích ozdobíme slaninou, chřestem a čerstvou řeřichou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
303 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1269 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
18,9 g
22 %
19 %
-
Vláknina
4,9 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
11,6 g
18 %
17 %
-
Tuky
20,1 g
31 %
29 %
-
nasycené
12,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Polévka šorpa
Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.