Chřestová polévka se slaninou

1 hodnocení

Lahodná krémová polévka z bílého chřestu bude ještě lepší, když ji doplníte orestovanou anglickou slaninou.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na ozdobu:

Postup

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme asi 10 minut.
  2. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky a část hlaviček necháme stranou na ozdobu. Pak chřest přidáme k bramborám, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a pomalu vaříme ještě asi 10 minut.
  3. Jakmile chřest změkne, vše ponorným mixérem rozmixujeme a přes jemné síto procedíme do čistého kastrolu. Přilijeme smetanu a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme projít varem.
  4. Slaninu nakrájíme a orestujeme nasucho v pánvi. Vyjmeme ji a ve stejné pánvi na másle opečeme hlavičky bílého a zeleného chřestu.
  5. Hotovou polévku na talířích ozdobíme slaninou, chřestem a čerstvou řeřichou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    303 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1269 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    18,9 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    20,1 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Půlnoční zelňačka

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Polévka šorpa

Šorpa je polévka z dušeného masa a zeleniny, která pochází z Turkmenistánu.

Pikantní hovězí vývar se zeleninou a motýlky

Nebojte se přidat do hovězího vývaru i pikantní koření.

Varšavské dršťky

Tradiční polský pokrm, který má kořeny ve Varšavě.

Polévka z mletého masa

Rychlá polévka, ideální pro děti.