Čerstvé závitky s arašídovou omáčkou

Tyto báječné závitky si můžete připravit kdykoli v roce, jakmile dostanete chuť na něco malého a zdravého.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Na závitky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1622 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    51,9 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    11,3 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny suroviny na omáčku smícháme v misce. Zeleninu omyjeme, očistíme a oloupeme. Nakrájíme ji na slabé nudličky. Bylinky nasekáme nadrobno.
  2. Uzené tofu nakrájíme na nudličky a čtvrtinu nakrájíme na plátky na ozdobu. Do velké mísy pak nalijeme vodu a do ní namáčíme po jednotlivých kusech rýžový papír.
  3. Papír rozložíme na hladkou desku, necháme asi 30 sekund změknout a rozložíme na něj suroviny. Závitky zabalíme tak, že část papíru přehneme přes suroviny a utáhneme.
  4. Pak okraje překlopíme dovnitř a zarolujeme. Hotové závitky ozdobíme plátkem tofu, posypeme sezamem a řeřichou. Hotové podáváme s arašídovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.