Čerstvá zelenina s dipy

Místo brambůrků k televizi si připravte zdravou zeleninou s dipem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    344 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1439 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    29,6 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    22,0 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechnu zeleninu očistíme, dobře omyjeme a podle potřeby oloupeme. Všechno mimo ředkviček nakrájíme na stejně silné špalíčky a rozložíme na podnos. Podáváme s hotovými dipy.
  2. V jedné míse dobře promícháme zakysanou smetanu, jogurt, majonézu a kečup. Podle chuti přidáme cukr a sůl. V druhé míse smícháme pomazánkové máslo se zakysanou smetanou. Přidáme jogurt, hořčici, podle chuti cukr a sůl.
  3. Nepodáváme-li zeleninu s dipy ihned, zakryjeme vše potravinovou folií a uložíme do lednice.
Autor:

Podobné recepty

Paprikové koláčky

Tip nejen na pochutnání k vínu, ale i na skvělou svačinka do školy nebo do práce.

Tvarohové rohlíčky se slanou náplní

Tyto slané rohlíčky se skvěle hodí na Velikonoce.

Rychlé chuťovky se sýrem a ovocem

Chystáte oslavu? Nezapomeňte na jednohubky.

Uzlíčky se šunkou a pórkem

Vyzkoušejte si upéct i něco slaného.

Taštičky plněné nivou

Pochutnejte si na této lahodné specialitě.