Čekankový salát s jablky a datlemi

Čekanka působí močopudně a přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na zálivku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1722 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    63,8 g

    72 %

    64 %

  • Vláknina

    22,5 g

    75 %

    75 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do menší mísy nalijeme šťávu z citronu, olivový olej a přidáme lžíci medu. Zálivku prošleháme společně se sušenými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  2. Čekankové puky rozebereme na listy a společně s polníčkem propláchneme vodou a necháme okapat. Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
  3. Čekanku, polníček a jablka dáme do mísy, promícháme a rozložíme na talíře. Salát zalijeme zálivkou a posypeme nasekanou řeřichou a na menší kusy překrájenými datlemi.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvený salát - mořský had

Při zdobení vánočních salátů využijte vaši kreativitu.

Salát kytice heřmánku

Ozdobte salát podle vaší fantazie.

Rybí salát na opékaných bramborách

Hledáte recept na přípravu rybího masa? Tento si oblíbíte.

Salát z hnědé rýže a fenyklu

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.

Salát z červených brambor

Máte chuť na lehký salát? Inspirujte se naší receptem.