Cannelloni s brokolicí a rajčatovou omáčkou
Pokud máte rádi cannelloni, zkuste si připravit i tuto variantu s brokolicí a rajčatovou omáčkou. Tato kombinace vás jistě mile překvapí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
757 KCal
34 %
32 %
-
Energie
3168 KJ
34 %
32 %
-
Sacharidy
109,9 g
125 %
110 %
-
Vláknina
7,9 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
27,1 g
43 %
40 %
-
Tuky
21,6 g
33 %
31 %
-
nasycené
9,5 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přilijeme rajčata a asi 10 minut je podusíme. Omáčku dochutíme bazalkou, solí, pepřem, popř. cukrem.
- Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě asi 3 minut. Pak je nasekáme a v míse promícháme s parmazánem, petrželkou, kořením, piniemi, strouhankou a 350 g ricotty. Směs dochutíme solí a pepřem.
- Cannelloni naplníme pomocí cukrářského sáčku brokolicovou směsí.
- Na dno pekáčku nalijeme trochu rajčatové omáčky a naskládáme naplněné těstoviny. Přilijeme zbylou omáčkou. Navrch lžičkou naneseme nočky ze zbylé ricotty. V troubě při 180 °C zapékáme asi 30 minut.