Cannelloni s brokolicí a rajčatovou omáčkou

Pokud máte rádi cannelloni, zkuste si připravit i tuto variantu s brokolicí a rajčatovou omáčkou. Tato kombinace vás jistě mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    757 KCal

    34 %

    32 %

  • Energie

    3168 KJ

    34 %

    32 %

  • Sacharidy

    109,9 g

    125 %

    110 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přilijeme rajčata a asi 10 minut je podusíme. Omáčku dochutíme bazalkou, solí, pepřem, popř. cukrem.
  2. Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě asi 3 minut. Pak je nasekáme a v míse promícháme s parmazánem, petrželkou, kořením, piniemi, strouhankou a 350 g ricotty. Směs dochutíme solí a pepřem.
  3. Cannelloni naplníme pomocí cukrářského sáčku brokolicovou směsí.
  4. Na dno pekáčku nalijeme trochu rajčatové omáčky a naskládáme naplněné těstoviny. Přilijeme zbylou omáčkou. Navrch lžičkou naneseme nočky ze zbylé ricotty. V troubě při 180 °C zapékáme asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.