Cannelloni s brokolicí a rajčatovou omáčkou

Pokud máte rádi cannelloni, zkuste si připravit i tuto variantu s brokolicí a rajčatovou omáčkou. Tato kombinace vás jistě mile překvapí.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli s česnekem oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přilijeme rajčata a asi 10 minut je podusíme. Omáčku dochutíme bazalkou, solí, pepřem, popř. cukrem.
  2. Růžičky brokolice povaříme v osolené vodě asi 3 minut. Pak je nasekáme a v míse promícháme s parmazánem, petrželkou, kořením, piniemi, strouhankou a 350 g ricotty. Směs dochutíme solí a pepřem.
  3. Cannelloni naplníme pomocí cukrářského sáčku brokolicovou směsí.
  4. Na dno pekáčku nalijeme trochu rajčatové omáčky a naskládáme naplněné těstoviny. Přilijeme zbylou omáčkou. Navrch lžičkou naneseme nočky ze zbylé ricotty. V troubě při 180 °C zapékáme asi 30 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    757 KCal

    34 %

    32 %

  • Energie

    3168 KJ

    34 %

    32 %

  • Sacharidy

    109,9 g

    125 %

    110 %

  • Vláknina

    7,9 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    21,6 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.