Bylinková omeleta se zeleninou a houbami
Vydatná snídaně, která je plná chutí, vůní a barev, to je tato báječná omeleta. Začněte den trochu jinak než obvykle.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
197 KCal
9 %
8 %
-
Energie
824 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
4,4 g
5 %
4 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
14,3 g
23 %
21 %
-
Tuky
13,4 g
21 %
19 %
-
nasycené
3,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Sezamová semínka orestujeme dozlatova na pánvi bez tuku. Bylinky omyjeme, vytřepeme dosucha, polovinu nasekáme najemno a zbylé bylinky rozkrájíme nahrubo.
- Papriky zbavíme semínek, česnek oloupeme, jarní cibulky a hlívu očistíme. Papriku nakrájíme na proužky, česnek nasekáme, cibulku nakrájíme na kolečka a hlívu na menší kousky.
- V pánvi na olivovém oleji osmahneme papriku, česnek a hlívu, pak přidáme jarní cibulku a vše orestujeme. Směs ochutíme sójovou omáčkou, pepřem a nahrubo nakrájenými bylinkami. Udržujeme ji teplou.
- Vejce rozklepneme do mísy, přidáme najemno nasekané bylinky, osolíme, opepříme a rozšleháme. V pánvi s rozehřátým rostlinným olejem postupně upečeme 4 omelety, na které rozdělíme zeleninu a posypeme ji sezamem.