Bylinková omeleta se zeleninou a houbami

Vydatná snídaně, která je plná chutí, vůní a barev, to je tato báječná omeleta. Začněte den trochu jinak než obvykle.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    197 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    824 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    4,4 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    14,3 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    13,4 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sezamová semínka orestujeme dozlatova na pánvi bez tuku. Bylinky omyjeme, vytřepeme dosucha, polovinu nasekáme najemno a zbylé bylinky rozkrájíme nahrubo.
  2. Papriky zbavíme semínek, česnek oloupeme, jarní cibulky a hlívu očistíme. Papriku nakrájíme na proužky, česnek nasekáme, cibulku nakrájíme na kolečka a hlívu na menší kousky.
  3. V pánvi na olivovém oleji osmahneme papriku, česnek a hlívu, pak přidáme jarní cibulku a vše orestujeme. Směs ochutíme sójovou omáčkou, pepřem a nahrubo nakrájenými bylinkami. Udržujeme ji teplou.
  4. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme najemno nasekané bylinky, osolíme, opepříme a rozšleháme. V pánvi s rozehřátým rostlinným olejem postupně upečeme 4 omelety, na které rozdělíme zeleninu a posypeme ji sezamem.
Autor:

Podobné recepty

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...