Burger z řepy s koprovým dipem
Hubnete, ale mate chuť na burger? Vyzkoušejte tento z řepy.
Postup
- Řepu nastrouháme najemno do mísy. Přisypeme vločky, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián a rozmělněný balkánský sýr. Vše dobře promícháme a necháme odležet asi 30 minut.
- Z hmoty vytvarujeme vyšší placky, které opečeme pozvolna na oleji, z každé strany asi 5 minut. Burgery můžeme také upéct v troubě pod grilem na 200 °C, z každé strany asi 15 minut.
- Dip připravíme ze zakysané smetany, nasekaného kopru, citronové šťávy, trošky cukru, soli a pepře.
- Bulky podélně rozkrojíme a dáme rozpéct na cca 2 minuty do trouby vyhřáté na 200 °C. Na spodní díl housky pak dáme dip, na něj položíme řepovou placku, doplníme plátkem rajčete, salátem, cibulí a přiklopíme vrchním dílem bulky. Takto připravíme zbylé tři Burgery a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
584 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2444 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
79,1 g
90 %
79 %
-
Vláknina
10,7 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
22,3 g
35 %
33 %
-
Tuky
17,4 g
27 %
25 %
-
nasycené
8,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA