Ingredience
Postup
- Opláchuté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Opečeme v hrnci na rozpáleném oleji ze všech stran a zaprášíme sladkou paprikou. Ihned zalijeme trochou vývaru, mírně osolíme a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Maso vždy necháme vydusit až do tuku a pak teprve zase podlijeme horkým vývarem.
- Zeleninu a houby očistíme a omyjeme. Mrkev, papriku i cibulku nakrájíme na větší kousky, stejně jako houby. Salám nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. Zeleninu i salám přidáme k masu, okořeníme bobkovým listem a dusíme doměkka. Před koncem vložíme celé větvičky čerstvého koření a necháme přikryté na už vypnutém sporáku 10 minut táhnout.
- Hotové jídlo se podává v hlubokém talíři nebo misce. Je pestré a voňavé, kousky masa, barevná zelenina i houby jsou spojené voňavou šťávou. Kdo má rád pikantní chuť, může do základu k masu přidat trochu chilli. Podáváme s čerstvým bílým chlebem nebo pečivem.