Bublanina s ovocem
Proč se o bublanině říká, že je suchá? Vždyt většina receptů na ni jsou vláčně a šťavnaté díky ovoci, přesně jako tento.
Postup
- Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh.
- Obě hmoty lehce promícháme a přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec přilijeme mléko a vše zlehka promícháme.
- Ovoce očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pekáček (25x25 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do pekáčku a povrch uhladíme. Rozložíme na něj očištěné ovoce a posypeme ho cukrem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Hotovou bublaninu nakrájíme na kousky a pocukrujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
235 KCal
11 %
10 %
-
Energie
984 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
35,0 g
40 %
35 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
4,9 g
8 %
7 %
-
Tuky
8,0 g
12 %
11 %
-
nasycené
3,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.