Brambory se sýrem a slaninou

Až budete grilovat, ugrilujte si brambory se sýrem a slaninou a podávejte je s tymiánem, solí a rajčatovou omáčkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Brambory:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    611 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2557 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    36,0 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    42,9 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji v kastrůlku na rozpáleném oleji. Pak zalijeme sekanými rajčaty. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme asi 20 minut.
  2. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Necháme přejít varem a odstavíme. Omáčku necháme vychladnout a promícháme s majonézou.
  3. Brambory omyjeme a v osolené vodě vaříme asi 12 minut do poloměkka. Pak je slijeme a nakrájíme na širší kolečka. Slaninu a sýr nakrájíme na silnější kousky. Vše střídavě napichujeme na jehly. Grilujeme na středně silném plameni asi 10 minut. Podáváme posypané tymiánem a solí společně s rajčatovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.