- 1 kg vařených brambor
- 5 vajíček na trvdo uvařených
- 20 dkg ementálu
- 2 větší mrkve
- 1 větší cibule + trocha oleje
- 1 plechovka sterilovaného hrášku
- 1 plechovka sterilované kukuřice
- 1 plechovka sterilovaných žampionů
- 5 sterilovaných okurků
- sterilovaná paprika
- 1 velká sklenice tatarky
- sůl, pepř, trochu citronové šťávy
1. Brambory uvaříme ve slupce společně s mrkví a necháme vychladnout. Cibuli najemno nakrájíme a pak na oleji zesklovatíme. Taky necháme vychladit. Brambory s mrkví oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájený ementál, vajíčka, okurky, papriku, přidáme okapaný hrášek, kukuřici, žampiony, taky vychlazenou cibulku.
2. Ochutíme, osolíme, opepříme, můžeme kápnout citronovou šťávu a nakonec přimícháme tatarku. Všechno dobře promícháme a necháme uležet.
TIP: Můžeme ozdobit sušenou švestkou,což já dělám pouze o Vánocích. Sušené švestky dám na noc do vody a druhý den, když je salát hotový, jimi ozdobím.