Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 6 - 8 porcí
- 1/2 kg brambor
- 1/2 kg žlutých fazolových lusků
- 1 malá konzerva hrášku
- 3 mrkve
- 4 nakládané okurky
- 20 dkg měkkého salámu
- 1 bílý jogurt
- 2 vaničky majonézy
- 3 ks vejce
- sůl, pepř
1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V osolené vodě uvaříme fazolové lusky a mrkve. Lusky vyndáme (mrkev se vaří delší dobu) a necháme oschnout a pak rozkrájíme na malé špalíčky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kousky.
2. Do mísy s nakrájenými vařenými surovinami přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, uzeninu a hrášek bez nálevu a vše společně smícháme.
3. Takto připravený salát ochutíme směsí majonézy a jogurtu (poměr 1:1), osolíme a opepříme.
4. Podle chuti a hustoty saláty přidáme lžíci láku od okurek a nálevu ze sterilovaného hrášku. Dobře promícháme a necháme odležet v chladu.
TIP: Tento salát lze připravit úplně bez brambor, pouze s fazolkami a vše ostatní stejně. Pokud čas dovolí, je nejlepší druhý den po odležení.