Bramborové noky s houbami a špenátem
K obědu či večeři nemusí být vždycky na stole maso. Zkuste noky s houbami a špenáte, je to opravdu velká dobrota.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
751 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3140 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
116,0 g
132 %
116 %
-
Vláknina
10,0 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
22,5 g
36 %
33 %
-
Tuky
17,9 g
28 %
26 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji asi 1 minutu restujeme šalotku nakrájenou na kolečka spolu s plátky česneku. Poté přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání asi 3 minuty opékáme.
- Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu a scedíme.
- Do pánve přilijeme víno, necháme většinu odpařit, přidáme listy špenátu, promícháme s máslem, dle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.
- Nakonec přidáme noky, smícháme vše dohromady a servírujeme posypané parmazánem.