Bramborové noky s houbami a špenátem

K obědu či večeři nemusí být vždycky na stole maso. Zkuste noky s houbami a špenáte, je to opravdu velká dobrota.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    751 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3140 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    116,0 g

    132 %

    116 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    22,5 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    17,9 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji asi 1 minutu restujeme šalotku nakrájenou na kolečka spolu s plátky česneku. Poté přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání asi 3 minuty opékáme.
  2. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu a scedíme.
  3. Do pánve přilijeme víno, necháme většinu odpařit, přidáme listy špenátu, promícháme s máslem, dle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.
  4. Nakonec přidáme noky, smícháme vše dohromady a servírujeme posypané parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.