Ingredience
Postup
- Brambory dobře omyjeme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je, necháme zchladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a lžíci mouky. Vymícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
- Do větší mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu soli, koření, vejce a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Pak do něj zapravíme nastrouhané brambory a necháme ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů. Vytvoříme z nich nejprve kuličky a pak placky. Usmažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Poté je položíme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
- Česnek prolisujeme, smícháme s troškou vody a osolíme. Langoše nejprve potřeme česnekovou směsí, pak kečupem a nakonec je posy