Bramborové langoše

Chutnají ještě lépe, než langoše z kynutého těsta.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    222 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    928 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    27,6 g

    31 %

    28 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,7 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    5,8 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory dobře omyjeme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je, necháme zchladnout, oloupeme je a nastrouháme. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a lžíci mouky. Vymícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
  2. Do větší mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu soli, koření, vejce a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 20 minut kynout. Pak do něj zapravíme nastrouhané brambory a necháme ho kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 dílů. Vytvoříme z nich nejprve kuličky a pak placky. Usmažíme je v rozpáleném oleji dozlatova. Poté je položíme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
  4. Česnek prolisujeme, smícháme s troškou vody a osolíme. Langoše nejprve potřeme česnekovou směsí, pak kečupem a nakonec je posy
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.