Bramborové jehly na grilu
Přemýšlíte, jak obohatit grilovačku? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
554 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2319 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
36,1 g
41 %
36 %
-
Vláknina
4,1 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
10,9 g
17 %
16 %
-
Tuky
39,6 g
61 %
57 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Nejprve připravíme dip. Žloutky a citronovou šťávu nalijeme do mixéru, přidáme prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Pomalu přiléváme po troškách olej a mícháme, až vznikne hustý krém. Přidáme hořčici, sůl a pepř. Dip dáme do ledničky vychladit.
- Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na měsíčky a polovinu z nich obalíme plátky slaniny.
- Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Na špízové jehly navlékáme střídavě brambory, červené a bílé cibule. Špízy osolíme, potřeme olejem a opékáme na grilu 7-10 minut, až jsou po všech stranách dozlatova. Hotové špízy podáváme se studeným dipem.