Bramborové jehly na grilu

Přemýšlíte, jak obohatit grilovačku? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    554 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2319 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    36,1 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    39,6 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejprve připravíme dip. Žloutky a citronovou šťávu nalijeme do mixéru, přidáme prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Pomalu přiléváme po troškách olej a mícháme, až vznikne hustý krém. Přidáme hořčici, sůl a pepř. Dip dáme do ledničky vychladit.
  2. Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na měsíčky a polovinu z nich obalíme plátky slaniny.
  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminky. Na špízové jehly navlékáme střídavě brambory, červené a bílé cibule. Špízy osolíme, potřeme olejem a opékáme na grilu 7-10 minut, až jsou po všech stranách dozlatova. Hotové špízy podáváme se studeným dipem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.