Ingredience
Postup
- Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme. Vmícháme prosátou mouku s kakaem a nakonec najemno nastrouhané ořechy a olej. Hotové těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku s vyšším okrajem o rozměrech cca 20 x 30 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
- Z mléka, cukru, dřeně z vanilkového lusku a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vše vyšleháme na hladký krém. Vychladlý korpus vyklopíme z pekáčku a rozetřeme na něj připravený krém. Necháme zatuhnout v chladu.
- Smetanu svaříme s cukrem a prázdným vanilkovým luskem. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky nejlépe do druhého dne. Pak vyndáme vanilkový lusk a smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku. Naplníme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme v řádcích těsně vedle sebe na ztuhlý krém. Povrch posypeme skořicí a nakrájíme na řezy.