Bílý toast s našlehaným čerstvým sýrem a salsou ze sušených rajčat
Máte chuť na slanou snídani? Připravte si tyto toasty s našlehaným sýrem a sušenými rajčaty. Můžete je také připravit na oslavu místo jednohubek.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
251 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1051 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
25,5 g
29 %
26 %
-
Vláknina
5,8 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
9,4 g
15 %
14 %
-
Tuky
12,7 g
20 %
18 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do mísy dáme kozí sýr, žervé a přilijeme smetanu. Ochutíme špetkou soli a pepřem. Vše šleháme asi 2 minuty, až vznikne nadýchaný jemný krém.
- Hráškové lusky očistíme, dáme do kastrůlku s vroucí vodou a blanšírujeme je asi 1 minutu. Pak je slijeme a ihned zchladíme studenou vodou.
- Česnek oloupeme a dlaní lehce rozmáčkneme. Sušená rajčata necháme okapat a olej zachytíme. V pánvi zahřejeme trochu oleje ze sušených rajčat, přidáme stroužky česneku a krátce je orestujeme. Opečený česnek dáme do mixeru, přidáme překrájená sušená rajčata a rozmixujeme na pastu.
- Plátky chleba opečeme v pánvi na oleji, v němž se opékal česnek. Potřeme je našlehaným sýrem, pokapeme rajčatovou salsou a ozdobíme nakrájenými hráškovými lusky.