Barevná česneková pomazánka

Nejoblíbenější česneková pomazánka ozvláštněná paprikou, namazaná na křupavém chlebu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    521 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2178 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    39,1 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    28,8 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriku očistíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na drobné kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, polovinu vlašských oříšků také nasekáme nadrobno.
  2. Do mísy dáme majonézu, na jemném struhadle nastrouháme sýr, přidáme kostičky papriky, jarní cibulku, nasekaný česnek, vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.
  3. Troubu předehřejeme na 210 °C. Plátky toastového chleba příčně rozkrojíme, položíme je na plech vyložený pečicím papírem a toastové trojúhelníčky v troubě asi 4 minuty opečeme. Křupavé toasty potřeme pomazánkou, ozdobíme vlašskými ořechy a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Masový selský koláč

Slaný koláč, na kterém si pochutnáte.

Rajčatový koláč

Koláče nemusíte péct jen sladké.

Špenátová roláda se sušenými rajčaty

S touto slanou roládou sklidíte na oslavě úspěch.

Rohlíčky se špenátovou náplní

Na oslavu upečte slané rohlíčky plněné špenátem.

Nakládané lilky s tymiánem

Nakládat nemusíte jen okurky. Pro změnu zkuste udělat nakládané lilky.