Balkánský pekáček

Zapečenou zeleninu lze připravovat mnoha způsoby, zkuste tento, jistě vám zachutná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    558 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2336 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    26,2 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    37,3 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme je do osolené vroucí vody a asi 10 minut povaříme (do poloměkka). Scedíme je a necháme okapat.
  2. Cibule oloupeme, cuketu s rajčaty omyjeme. Vše nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na silnější plátky a ty pak rozdělíme na čtverečky.
  3. Zapékací misku vymastíme a střídavě do ní naskládáme brambory, zeleninu a sýr. Vše posypeme bazalkou, osolíme, opepříme a pokapeme olejem dochuceným prolisovaným česnekem.
  4. Pekáček vložíme do trouby a zapékáme při 180 °C asi 20 minut. Poté ji posypeme balkánským sýrem a dopečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.

Vepřové v hořčičné omáčce s fazolemi

Zajímavé jídlo, které kombinuje různé chutě.