Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme společně s kakaem do mísy. Máslo lehce nahřejeme a vyšleháme se 2/3 cukru do pěny. Pak postupně zašleháme žloutky.
- Bílky vyšleháme se solí a se zbylým cukrem do polotuhého sněhu.
- Podmáslí promícháme s trochou červené potravinářské barvy.
- Do žloutkové pěny zapracujeme polovinu podmáslí, sypké směsi a sněhu. Poté vmícháme sodu rozmíchanou v octu a nakonec zbylé podmáslí, sypkou směs a sníh. Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané formy na bábovku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut. Necháme ji krátce zchladnout, pak bábovku vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.
- Šťávu z citronu promícháme s moučkovým cukrem a rozehřátým máslem. Polevu nalijeme navrch bábovky a posypeme drcenými sušenými malinami.