Bábovka red velvet

nehodnoceno

Máte rádi dort Red velvet? Upečte si ho v podobě bábovky.

Obtížnost

Střední

Vaření 80 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Poleva:

Postup

  1. Mouku prosejeme společně s kakaem do mísy. Máslo lehce nahřejeme a vyšleháme se 2/3 cukru do pěny. Pak postupně zašleháme žloutky.
  2. Bílky vyšleháme se solí a se zbylým cukrem do polotuhého sněhu.
  3. Podmáslí promícháme s trochou červené potravinářské barvy.
  4. Do žloutkové pěny zapracujeme polovinu podmáslí, sypké směsi a sněhu. Poté vmícháme sodu rozmíchanou v octu a nakonec zbylé podmáslí, sypkou směs a sníh. Hotové těsto nalijeme do máslem vymazané formy na bábovku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut. Necháme ji krátce zchladnout, pak bábovku vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout.
  5. Šťávu z citronu promícháme s moučkovým cukrem a rozehřátým máslem. Polevu nalijeme navrch bábovky a posypeme drcenými sušenými malinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    498 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2083 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    60,5 g

    69 %

    61 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    23,7 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    13,6 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.