Avokádový chlebík s mozzarellou

Kdo by nemiloval avokádo? Společně s mozzarellou a opečeným chlebem je to veliká dobrota.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    337 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1411 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    17,4 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    20,7 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    8,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chleba opečeme na suché pánvi dozlatova, osolíme a potřeme česnekem. Pažitku a šalotku nasekáme nadrobno. Salát vypereme a necháme okapat.
  2. Avokádo rozmačkáme, zakapeme citronem, osolíme a opepříme. Rajčátka nadrobno nakrájíme, smícháme je se šalotkou, pažitkou, olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  3. Mozzarellu vyjmeme z nálevu, necháme vykapat, osušíme do papírové utěrky, rozkrojíme na čtyři části a zakapeme olivovým olejem. Chleba natřeme avokádovou pastou.
  4. Poklademe na ni mozzarellu, posypeme rajčátky, přendáme na talíře a obložíme salátem. Podle chuti ještě dosolíme a dopepříme, pokud je třeba, a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Jednohubka s čabajkou

Po těchto jednohubkách se na oslavě hned zapráší.

Slané koláčky z listového těsta

Upečte si na víkend slané koláčky.

Řepná pomazánka s křenem

Místo kupované pomazánky zvolte raději tuto skvělou domácí.