Avokádo plněné olivovým salátem

nehodnoceno

Kombinace grilovaného avokáda a oliv vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    273 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1144 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriku omyjeme a očistíme. Společně se slaninou ji nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na troše oleje na pánvi.
  2. Citron dobře omyjeme teplou vodou. Kůru v proužcích nastrouháme, šťávu vymačkáme a zachytíme do misky. Olivy nasekáme nadrobno, vsypeme do misky a zalijeme polovinou citronové šťávy. Vmícháme orestované papriky se slaninou a bylinky. Salát osolíme, opepříme a uložíme do ledničky vychladit.
  3. Avokáda omyjeme, osušíme a podélně nařízneme až k pecce. Poloviny avokáda otáčíme proti sobě tak, abychom uvolnili dužinu od pecky. Mističky avokáda potřeme olejem a položíme řeznou plochou na gril. Pečeme je 6-8 minut.
  4. Grilovaná avokáda potřeme zbylou citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Naplníme je olivovým salátem, ozdobíme citronovou kůrou a podáváme je s pečivem nebo grilovanými sladkými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.