Angreštový džem s badyánem

nehodnoceno

Tento džem je opravdu delikátní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Rozpis na 2 středně velké sklenice:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    250 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1047 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    52,6 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Angrešt očistíme, bobule rozpůlíme a dáme do kastrolu. Z citronu vymačkáme šťávu a přilijeme ji k angreštu. Zasypeme asi třetinou cukru. Přidáme badyán a kardamom.
  2. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut, až se angrešt částečně rozvaří. Pak přidáme zbylý cukr a pektin a vše povaříme dalších 5 minut.
  3. Odstraníme badyán a džem plníme do vyvařených sklenic asi 1-2 cm od okraj. Uzavřeme víčky, sklenice postavíme dnem vzhůru a džem necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.