Ingredience
Postup
- Vepřové, hovězí a kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrájíme je po celé délce masa na proužky široké asi 1 cm. Osolíme, opepříme, pokapeme 2 lžícemi oleje a dáme do misky. Přilijeme brandy a promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a necháme minimálně 2 hodiny rozležet.
- Z proužku vepřového, hovězího a kuřecího masa spleteme copánek a konce spíchneme párátkem. Připravené copánky dáme do pekáčku, podlijeme asi 100 ml vody a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 minut. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
- V pánvičce rozehřejeme máslo, zaprášíme je moukou a připravíme světlou jíšku. Vypečenou šťávu v pekáčku zahustíme jíškou, vše rozmícháme, podle potřeby naředíme trochou vody a asi 2 minuty povaříme.
- Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Tymián opláchneme a vodu vytřepeme. Copánky rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, ozdobíme zeleninou a bylinkami.