Andělčiny copánky

Copánky můžete i grilovat. Maso vždy po čtyřech minutách obraťte a celkem je pečte asi 20 minut.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez doby na odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    405 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1695 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    41,8 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové, hovězí a kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrájíme je po celé délce masa na proužky široké asi 1 cm. Osolíme, opepříme, pokapeme 2 lžícemi oleje a dáme do misky. Přilijeme brandy a promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a necháme minimálně 2 hodiny rozležet.
  2. Z proužku vepřového, hovězího a kuřecího masa spleteme copánek a konce spíchneme párátkem. Připravené copánky dáme do pekáčku, podlijeme asi 100 ml vody a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 15 minut. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
  3. V pánvičce rozehřejeme máslo, zaprášíme je moukou a připravíme světlou jíšku. Vypečenou šťávu v pekáčku zahustíme jíškou, vše rozmícháme, podle potřeby naředíme trochou vody a asi 2 minuty povaříme.
  4. Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Papriky očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Tymián opláchneme a vodu vytřepeme. Copánky rozdělíme na talíře, podlijeme trochou omáčky, ozdobíme zeleninou a bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Treska se sušenými švestkami a bramborami

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.