Žena nasedala do auta s batohem, kde měla 660 tisíc, situace využil zloděj

  • 38
Pražští policisté pátrají po zloději, který v polovině března ukradl ženě batoh. V tom měla poškozená přes 600 tisíc korun, stejně tak i doklady a platební karty. Neznámému pachateli hrozí až pět let za mřížemi.

Krádež se stala v polovině března, kolem jedenácté hodiny dopolední v Dělnické ulici v Praze 7. 

„Tam si muž vyhlédl poškozenou na ulici a v momentě, kdy odešla od svého auta, tak jí propíchl pneumatiku, aby nemohla odjet,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Poté pachatel ženu sledoval, kam jde. Po několika minutách, když se poškozená vracela ke svému zaparkovanému vozidlu, už muž přesně věděl, co udělá. 

„Po odemčení vozidla, v momentě, když žena usedala na místo řidiče, neznámý zloděj otevřel dveře od spolujezdce a batoh, který měla pověšený přes rameno, jí vytrhl,“ komentoval mluvčí. Následně utekl do vedlejší ulice Osadní, kde na něj už čekal komplic v nastartovaném vozidle a společně z místa rychle odjeli.

Ženě muž mimo platebních karet, osobních dokladů a dioptrických brýlí ukradl také značný obnos peněz. V batohu měla totiž přes šest set šedesát tisíc korun.

Kriminalisté zloděje stále hledají a proto prosí o pomoc také veřejnost. „Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte k případu jakékoliv užitečné informace, kontaktujte prosím linku 158,“ uvedli. 

Pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až pětiletý pobyt za mřížemi.


Témata: Praha, batoh, Policie ČR