Kradený vůz vydával za taxi, uvnitř našli cizí registrační značky i drogy

  • 1
Za volantem vozu označeného jako taxi zastihli policisté z Prahy 4 známého recidivistu. Auto bylo kradené a muž v něm převážel různé doklady a registrační značky. U jeho spolucestující našli policisté drogy.

Řidič v Sulické ulici na sebe upozornil tím, že při spatření policejního auta nečekaně zrychlil. Hlídka se ho proto rozhodla zkontrolovat.

„Po zastavení policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné pro řízení vozidla, avšak ten u sebe žádné neměl. Lustrací zjistili, že má dva platné zákazy řízení motorových vozidel,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Dále policisté přišli na to, že auto bylo před čtrnácti dny nahlášeno jako kradené. Při podrobné prohlídce našli několik ukradených registračních značek, dokladů od vozidel a nářadí sloužící k překonávání zámků.  

„U dvaatřicetileté spolujezdkyně dále nalezli větší množství nahnědlé krystalické látky. Poté, co přivolaní kriminalisté tuto látku detekční soupravou otestovali, se ukázalo, že šlo o metamfetamin,“ dodal Hrdina.

Pětačtyřicetiletého muže policisté zadrželi pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za to mu hrozí až dva roky vězení. Stejně vysoký trest hrozí i jeho spolujezdkyni za přechovávání drog.