Diskuze

Židé dostanou části uvolněných náhrobků z dlažby v Praze, slibuje dohoda

Na spodní straně některých dlažebních kostek v pražských ulicích lze nalézt pozůstatky nápisů či písmen. Tato dlažba totiž pochází z židovských náhrobků. Pražský magistrát ve spolupráci s Židovskou obcí nyní chystá memorandum, které zajistí, že všechny uvolněné pozůstatky hrobů dostanou židé zpátky. Jako první o tom informovala Česká televize.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K38a57r16e18l 76D38r65d94a

6. 11. 2019 8:54

Na Příkopě? To jako ty hladké pruhy nedaleko Můstku? Vždyť jsou to pravidelné dlaždice shodného materiálu, patrně leštěné či hlazené. Takto by někdo zpracoval náhrobky? Na shodné dlaždice? Není to s těmi židovskými náhrobky lež?

Jinak se to tady po sametu povedlo předláždit ostrou dlažbou, po které se nedalo chodit. Pak se vymyslely pro obsluhu kočičí hlavy, které nejsou určeny pro chodce a chodit se po nich dá jen v pohorkách. Což je uprostřed Prahy fakt "ideální"... Ty tmavé pruhy jsou mým oblíbeným chodníkem. Chůze je po nich nejpříjemnější.

0 0
možnosti
DN

To je jako, když v 90. letech objevili při výstavbě mezi Spálenou a Vladislavovou pozůstatky nějakého židovského hřbitova, který (jak se později ukázalo) sami Židé kdysi dávno opustili ... Ale nebránilo jim to dělat kolem toho "představení", požadovat to a tohle a ohánět se "útlakem".

0 2
možnosti
AH

A proč se budou vracet jen kostky z památníků židovských hřbitovů? V Praze byla například dlážděna Ulice 28.října kostkami z památníků katolických hřbitovů! A řada dalších!

5 1
možnosti
SP

A on ty katolické někdo násilně zlikvidoval?

1 4
možnosti