Policie zavřela ulici kvůli organizovanému zločinu. Zajistila chemikálie

  • 51
Policisté, hasiči a pyrotechnici v pátek večer zasahovali v pražských Letňanech. Uzavřeli ulici a pyrotechnici podle svědectví z místa přenesli do kontejneru odolnému výbuchu neznámý materiál. V sobotu odpoledne mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala potvrdil, že se jedná o chemikálie. Nikdo zatím v případu nebyl obviněn.

„Úkony probíhající od včerejšího dne byly skončeny v 5:00 hodin. Zadržená fyzická osoba byla následně propuštěna na svobodu, neboť s ohledem na zjištěné skutečnosti nebylo namístě postupovat jinak. Po provedení úkonů již nehrozilo žádné přímé nebezpečí,“ řekl iDNES.cz Cimbala, mluvčí Městského státní zastupitelství v Praze.

Při domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor policisté zajistily důkazní materiály. Mluvčí potvrdil, že se jedná především o chemikálie, které nyní budou podrobeny znaleckému zkoumání.

Policie zatím nikoho neobvinila. „Nyní bude probíhat vyhodnocování získaných důkazů,“ dodal Cimbala.

Případem se zabývá Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) a dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze. 

„Podávání informací z trestního řízení má vyhrazeno Obvodní státní zastupitelsví pro Prahu 9,“ odpověděl na dotaz iDNES.cz mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.