Diskuze

Restaurátoři našli v soše ze Staroměstského orloje tajný vzkaz

Při rekonstrukci orloje na Staroměstské radnici našli restaurátoři v jedné ze soch apoštolů tajnou schránku se vzkazem z minulosti. V pondělí zajímavý vzkaz i další objevy ukázali restaurátoři novinářům.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
SK

Hm, tak jsme se dozvěděli, že pan sochař si plete řadové číslovky se základními, marnost s marnivostí, a že mu zlí komunisti nedovolili udělat na orloji novou výzdobu s novou myšlenkou: "prací k blahu všeho lidu". Hm, nějak mi to připomíná "Arbeit macht frei", nebylo to na nějakém jiném orloji?

1 0
možnosti
ZW

No, jak jsem to četl, tak naštěstí, že mu nedovolili, aby to udělal moderně, ale šlo o rekonstrukci do stavu, v jakém byl orloj do válečného poškození. Sucharda tam chtěl místo Turka a Smrti dát výzdobu opěvující oděvnictví a obuvnictví, nebo dvanáct výjevů ze zemědělské práce... No, někdo měl naštěstí rozum a na orloji není traktorista ani tkalcovský stav...

27 0
možnosti
RP

Na to nám stačí ten olomoucký :D

5 0
možnosti
JB

tak z toho co jsem zjistil dalšího tak si stěžoval, že mu nedovolili udělat sochy jaké chtěl, ale kopie.

Opravdu velice málokdy musím pochválit komunistické funkcionáře, ale jsem rád, že dali na památkáře a ne na aktivního umělce... Kdoví jestli by to nedopadlo jako v Olomouci... 8-o;-)

A jinak takováto zajímavá zpráva a na idnes z ní udělají torzo!

31 1
možnosti
KN

K34a31r16e13l 81N71o22v98á96k

11. 6. 2018 19:26

Sotva tajemník Čepelka odložil po bezvýsledném překopání zahrady krumpáč, nachází doc. Weigel v jeho násadě důmyslně maskovanou dutinu a v ní nebojácný protirakouský pamflet „Svoji pravdu nebudeme skrývat!“

15 0
možnosti
Foto

Hledala jsem ty vzkazy a kupodivu je všechny nafotil a vložil do své galerie plátek, od kterého bych to nečekala. Rýmuje se se slovem Plesk. Je tam i pohádka od Suchardy.

8 0
možnosti

a jaký, to se nedozvíme

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
PB

A co konkrétně píše sochař Sucharda?

17 0
možnosti
VV

kmnismus je svinstvo a kmnisti jsou svině.;-D

36 1
možnosti