Srážka železničních vagonů s autem ve Mstěticích (14. srpna 2020)

Srážka železničních vagonů s autem ve Mstěticích (14. srpna 2020) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Policisté hledají svědky havárie vagonů u Mstětic, příčiny jsou zatím neznámé

  • 0
Policisté hledají svědky kvůli železniční havárii u Mstětic, které jsou částí obce Zeleneč u Prahy. Minulý pátek na zdejší vlečce uvolněná souprava vagonů narazila do vozidla na železničním přejezdu. Drážní inspekce prověřuje i možnost, že s vagony někdo manipuloval.

Škoda podle odhadů přesáhla dva miliony korun. Příčinu nehody, při které se zranili dva lidé, vyšetřuje Drážní inspekce.

„Stále prověřujeme standardně tři varianty: lidský faktor, technická závada, případně systémové selhání. V tomto případě ještě hledáme s policií případné svědky, zda někdo s vagony nemanipuloval,“ mluvčí Drážní inspekce Jan Kučera a dodal, že vagony byly odstavené v úterý, ale samovolně se rozjely až v pátek.

Drážní inspekci se už jeden svědek ozval s tím, že jel autem okolo a na vlečce viděl několik lidí, neuvedl však datum.

Policisté hledají svědky, kteří například projížděli mezi úterým 11. srpna večer do pátku 14. srpna ráno po silnici číslo 611 v Zelenči od Mstětic. O informace ze stejného období také žádají občany, kteří se pohybovali v okolí skladů mezi obcemi Jirny a Nehvizdy.

„Svědci se mohou obrátit na služebnu policie v Brandýse nad Labem, případně mohou volat na bezplatnou linku 158 nebo 974 881 600,“ uvedla policejní mluvčí Eva Hašlová.

,