Na Příbramsku havaroval autobus s mladými fotbalisty, zraněno je šest lidí

  • 8
U Věšína na Příbramsku ráno havaroval autobus, který sjel do příkopu, srazil sloup elektrického vedení a pak narazil do stromu. Při nehodě se zranilo šest lidí.

Nehoda se stala krátce po půl deváté ráno na silnici číslo 19 mezi Rožmitálem pod Třemšínem a Spáleným Poříčím. Komunikace byla v místě havárie dopoledne uzavřena, nyní je již opět průjezdná.

Autobus vezl zhruba třicet mladých, většinou nezletilých fotbalistů a dospělý doprovod. Podle ČTK ve vozidle cestovali fotbalisté z Plzně, kteří jeli do Příbrami na zápas. Řidič zřejmě v zatáčce nezvládl řízení a vyjel ze silnice.

Většina cestujících má lehčí oděrky od roztříštěného skla. „Z autobusu jsme nemuseli nikoho vyprošťovat,“ sdělil mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby Středočeského kraje a dvě posádky z Plzeňského kraje.

„Při nehodě se lehce zranilo pět dětí a jeden dospělý,“ sdělila mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Doplnila, že zraněné děti byly sice nezletilé, ale už větší.

Dva pacienty převezli záchranáři do nemocnice v Plzni, tři do nemocnice v Příbrami. Jeden pacient zůstal po ošetření na místě.

Nehodu dále vyšetřuje policie.

Autobus havaroval u Věšína na Příbramsku.

Autobus havaroval u Věšína na Příbramsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz