ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Na běžce v parku zaútočil pes, pak i rozčílený majitel zvířete

  • 357
Policisté už vyslechli muže, který počátkem října u rybníka v Praze 9 po hádce fyzicky napadl běžce a rozbil mu telefon. Důvodem byl jeho pes, který na běžce zaútočil. Pachateli v případě odsouzení hrozí za loupež, vydírání a poškození cizí věci až deset let vězení.

Incident se stal v neděli 2. října kolem po půl sedmé večer poblíž Xaverovského rybníka u Horních Počernic. Muže, který si vyrazil zaběhat, tam napadl pes. Vydal se proto ihned za jeho majitelem celou situaci vyřešit, což však vyústilo v hádku.

„Běžec pořídil fotografii majitele. Tomu se to nelíbilo, a tak poškozeného svalil na zem a následně se za užití násilí zmocnil jeho mobilního telefonu,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Jelikož byl však mobil uzamčený a poškozený odmítl sdělit heslo, muž na něj opět zaútočil. „Poté útočník telefon rozbil a odešel,“ komentovala mluvčí.

Policisté v pondělí požádali o pomoc s pátráním po muži širokou veřejnost. Ještě ten den se podezřelého podařilo vypátrat.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz