ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Sváček, MF DNES

Útočník praštil zdravotní sestru v nymburské nemocnici lopatou po hlavě

  • 94
Dramatický útok se odehrál v noci v Městské nemocnici Nymburk. Útočník, který se tam vloupal, napadl jednu ze zdravotních sester lopatou. Žena musela být se zraněním hospitalizována. V průběhu dopoledne policisté vypátrali podezřelého jednatřicetiletého muže z Nymburka.

„V úterý ve 22 hodin vnikl zatím neznámý pachatel do objektu nymburské nemocnice, kde v chodbě počkal na procházející zdravotní sestru, ke které přistoupil zezadu a udeřil jí přinesenou lopatou do hlavy,“ sdělila dopoledne mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Žena při útoku utrpěla tržné zranění, se kterým byla v nemocnici rovnou hospitalizována.

Policie po útočníkovi ihned začala pátrat. Měla vytipováno několik lidí, které policisté od noci prověřovali. Podle informací MF DNES policie na případ nasadila větší množství policistů z nymburského okresu.

A policejní nasazení bylo úspěšné. „Díky popisu, který jsme dostali, a díky osobní znalosti místních policistů, jsme zadrželi možného podezřelého v místě jeho trvalého bydliště, což je Nymburk,“ potvrdila Potočná.

Jedná se o 31letého muže, který je nyní v rukou kriminalistů. „Probíhají výslechy a další procesní úkony,“ uvedla mluvčí.

Motiv útoku zatím není jasný, podle informací MF DNES ale policisté již nepracují s verzí, že by mohlo jít o nepovedenou loupež. Nechtějí však zatím potvrdit, zda měl útok osobní rovinu.

„Motiv známe, ale prozatím jej nesdělíme. Je to citlivý případ a je předpoklad, že bude podán návrh na vazbu,“ vysvětlila Potočná.

„Věc prozatím šetříme jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, tato právní kvalifikace se může v průběhu vyšetřování změnit,“ dodala mluvčí.

Případ řeší i město Nymburk, které nemocnici vlastní a provozuje. „Zatím k tomu mohu říci jen to, že se věcí zabýváme,“ reagoval starosta Tomáš Mach.