Před budovou Úřadu vlády se zastřelil starší muž

  • 365
Policisté zasahují u Úřadu vlády České republiky na Malé Straně v Praze, kde se kolem poledne našel mrtvý muž. Podle policie s největší pravděpodobností spáchal sebevraždu, na místě se našla střelná zbraň.

Zásah potvrdil redakci iDNES.cz policejní mluvčí Richard Hrdina. „Vyšetřujeme úmrtí muže, ročník narození 1948. Dle prvotního zjištění se jedná o sebevraždu,“ řekl. Na místě se našla střelná zbraň.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová uvedla, že záchranáři vyjížděli k asi pětasedmdesátiletému muži se střelným zraněním. Lékaři už mu však nedokázali pomoci.

Úřad vlády se k tragické události nechce vyjadřovat, sdělil redakci iDNES.cz mluvčí Jakub Tomek.

Zatím není jasné, kdo o události informoval policii. Úřad vlády hlídá ochranná služba, která pod Policii ČR přímo spadá.

Policisté momentálně zjišťují další podrobnosti.

Podobný případ se odehrál loni v březnu, kdy se před ministerstvem zdravotnictví zastřelil padesátiletý muž. Ten přijel před ministerstvo tramvají. Poté zamířil před vchod, kde vytáhl zbraň a obrátil ji proti sobě.

Původní informace byly takové, že se zastřelil kvůli smrti manželky, které na covid-19 nebyl podán lék ivermektin. Policie to však označila za dezinformaci, muž navíc nebyl ani ženatý.