Diskuze

Na Karlově univerzitě někdo rozřezal přes sto křesel původem z Hradu

Více než sto kožených křesel a šest sedaček zničil neznámý vandal v budově Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Snímky rozřezaného nábytku zveřejnila fakulta na svém facebookovém profilu v pátek dopoledne. Křesla byla původně součástí vybavení Španělského sálu Pražského hradu a pocházejí z poválečné doby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K51a58r34e95l 37D21r82d73a

23. 2. 2020 18:31

To jsou Vrátníkova křesla z roku 1974. Na nich si válel zadnici Štrougal s Husákem. Dnes jsou dobré pro studenty? Studenty čeho? Bolševického práva?

Jedno křeslo 7000,-. Důvod bych chtěl znát a pokud ho chytnou, platí škodu půlku života. A někdo jako Zeman s Ovčáčkem tomu zatleskají...

0 1
možnosti
Foto

Zabezpečení fakulty zdá se asi není na moc vysoké úrovni.

1 0
možnosti

Tahle společnost je opravdu těžce nemocná ... :-(

1 1
možnosti

Zajímalo by mě, jestli to byl obyčejný vandalismus, nebo opět nějaká forma "aktivismu" kterou někdo podporuje "správnou věc".

1 1
možnosti

P78e18t11r 90N24ě54m26e38c

22. 2. 2020 13:54

Ze školy je průchoďák. Dobře, že zaútočil jen na křesla. A škola by se měla zamyslet nad bezpečností.

2 0
možnosti

Univerzity byly vzdy otevrene a je to dobre.

1 0
možnosti

proč hned vandal? Co když se z toho nakonec vyklube aktivista?

3 3
možnosti

Máte pravdu. Tipuji, že to byl nějaký frustrovaný příznivec SPD, absolvent vysoké školy života, který nenávidí progresivistické, levicové a neomarxistické univerzitní prostředí.

1 3
možnosti

Universita Karlova?

Ano, to odpovídá kultuře a ynteligenci národa. Vzdělávacímu procesu v Čechách a celé společnosti. Čekal snad NĚKDO něco jiného na UK?

V Čechách všechny památky a kultura patří do kategorie ODPAD!- Očekáván že někdo patřičně osprejuje chrám svatého Víta, Karlův most, nebo je libo Národní divadlo?

Do Čech? Ani na dovolenou ne.

0 11
možnosti

Nikdo tě sem ani nezve, ty chudáku !

1 0
možnosti

Pokud se proti vandalismu nezacne systematicky postupovat, budeme s timto vsudepritomnym demonem neustale potykat. Pritom je to jednoduche...napr. sprayerstvi - kde s nim je problem, kazdy pozna, pokud radnice prostor vymaluje, je to pro autory graffiti velke lakadlo a tudiz staci na 1 mesic tuto lokalitu hlidat dostupnymi prostredky a anonymita se prolomi

5 0
možnosti

proč se tohle nestávalo za minulého režimu? Nebyly nože? Žiletky? Skalpely?

Nebo to snad podržte mně nikoho nenapadlo něco jen tak ničit pane Svatoši?

Nebo to tehdejší policie ohlídala a zločince zmlátila na jednu hromadu? Že se to dnes nesmí? OK tak to koukejte opravit a schovat někam do sklad. Ať lidi sedí na zemi. Ostatně co do Univerzity která se nedokíže umístit ve světě ani na 200. místě? Zas tak skvělý podnik to asi nebude (UK)[>-]

1 10
možnosti

A17d18a57m 63J90a98k54e74š

21. 2. 2020 21:41

Článek říká: Možná aktivisté, možná vandalové. A UK zvažuje omezení vstupu... Okamžitě mi na mysl vytanula jiná kauza stará několik let. Vandalové/aktivisté tehdy zneužili relativně volného režimu jisté instituce a zničili symbol, který patří k naší státnosti, jakožto symbol oficiální. Ona instituce tehdy zavedla tvrdší a kontrolovaný režim přístupu, za což je dodnes pranýřována.

Bude soud legalizovat tento vandalismus na půdě UK stejným způsobem jako v případě oné instituce, protože aktuálně působícího rektor nebo jiný akademický hodnostář UK je osoba neoblíbená?

2 2
možnosti

UK fakt nema specialni vojensky utvar urceny k ochrane na rozdil od Hradu, kde jsou za to placeny deistky lidi ......

1 1
možnosti

Líbí se mi zastánci CCTV ... Ono můžeme všude dát kamery, ideálně aby rozpoznávaly obličeje, ale nebudeme pak jako ta zlá ČÍna? Není to pak jenom krůček ke zneužítí statní mocí?

Jinak denně podobní exoti ničí vozidla MHD, městský mobiliář i další věci a to je ok? Tam jsme v řádech desítek milionů ročně....:-P

3 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti