Diskuze

Cestující v přeplněné stanici metra usměrňují zábrany i policie

Odbavení cestujících pražského metra ve stanici Pražského povstání už je plynulejší. Dopravní podnik po pondělním kolapsu rozdělil prostory stanice pro nástup a výstup. Davy lidí usměrňuje také policie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Byl by hrozný problém, rozdělit výstupy na více stanic?

Z Pražského povstání jezdit jen Pankrác a z Vyšehradu jezdit (po magistrále) do stanice Budějovická/Kačerov? Resp. i třeba každý druhý autobus Vyšehrad-Chodov, aby ti, kdo jedou až na Háje, mohli přesednout jinde než na Pražského povstání?

To by ovšem bylo lehce náročnější na organizaci a hlavně by musel někdo myslet - a to jak známo bolí, že???

0 0
možnosti
MN

Já bych neřekl, že situace byla lepší díky opatřením (žádných jsem si nevšiml) ale tím, že tam byla oproti včerejšku tak třetina lidí

0 0
možnosti
DD

Obdobné výluky s Pražského povstání jako konečnou bývají většinou během víkendů a svátků. Ale během povodně 2002 fungovala měsíce jako konečná také (dál do centra už vlaky nepokračovaly) a fungovalo to. I když si také pamatuji ten chaos první den).

0 0
možnosti
PM

Nechápu. Taková výluka už byla mnohokrát, možná i každý rok, a nikdy se o žádných zvláštních komplikacích nepsalo; a patrně ani nebyly. Pravda ale je, že jak se hlavně na Brumlovce a zřejmě i na Chodově vytvářejí nová a nová kancelářská místa (určitě nesmírně důležitá), tak se hlavní přepravní proud začíná poněkud obracet, vedle původního jednoznačného dojíždění z okraje Prahy do centra a Dejvic začíná prudce sílit i směr opačný. Možná si toho organizátoři dopravy ještě nevšimli. Další, neméně významný faktor je, že zejména trasa C metra, která je tradičně nejzatíženější, nejméně v úseku z Hájů na Pankrác prakticky nemá alternativu. Tragédie pražské dopravy navíc je, že je do ní naprosto nedostatečně zahrnuta železnice, jako je tomu např. v Německu. Chybějí podzemní železniční průtahy městem, které by metru obrovsky ulevily. Když např. v Berlíně na dva roky úplně zavřou část trasy metra, není to žádný velký problém, protože vždy existuje několik rovnocenných nebo skoro rovnocenných alternativ. Praha toto nemá a patrně nikdy mít nebude.

1 1
možnosti
PL

Myslím, že už si všimli. Na pořadu je tramvaj z Budějovické nebo až z Kačerova přes Michli kolem bývalé pekárny.

1 0
možnosti
ZK

Kde je otocka, kde je metro, a zastavka kde mohou zastavit tri busy za sebou. Staci takto?

0 0
možnosti
JM

J21a38n 11M12a72r86e75k

2. 7. 2019 12:27

HM.Koukam,ze to tam neznáte. Ještě jednou. Autobusy přijíždí po 5.květnu. Mají dočasně vyhrazený pruh.První zaútočí do kongresovky.Ty ostatní za ním.Na tu chvíli je zavřen pruh do Prahy.Lidi jdou asi 100 m a jsou na nástupišti metra směrem I.P. Pavlova.Autobus pokračuje kongresovkou, podjede magistrálu a ulicí na Pankráci přijede na Pražák, kde nabere lidi kteří přijeli od Vyšehradu. Jiní se tam nemotaji, protože jsou jinde.Tím pádem mám rozložené zatížení na dvě stanice. V každé mám půlku lidi. Kde najede autobus na ,5.května je fuk. Dejte si třeba mapy. Pevně doufám, ze stačí.

.

0 0
možnosti
LH

Lidi se mačkají na zastávce, národní katastrofa.

0 0
možnosti
OB

Se divím, že Pražáci se zajímají i o něco jiného než o Babiše.

0 2
možnosti
LM

L83á58ď33a 41M54a23l83ý

2. 7. 2019 12:38

A venkovský se zase zajímají o Pražáky, to je bludnej kruh. Zdravim do Zlína.

1 0
možnosti
ZS

Hřib je génius a má to všechno zmáknutý. Kdyby Prahu vedl někdo jiný než piráti bylo by to určitě 100x horší ...

0 6
možnosti
Foto

Proboha, a kdyby byl jiný primátor, tak by se ty pražce měnit nemusely?

8 0
možnosti
ZD

Tak pánové z ROPIDu moc metrem nejezdí, ani MHD, tak vidí jen čísílka v tabulkách a to je vše. Realita jim uniká. Do této organizace se jen vyhazují prachy a nic víc a přínos je nula. To, že se potřebuje provést údržba a výměna pražců a jiných věcí každý chápe, ale prostě měla být udělána organizace lépe a odděleny prostory pro vystupující a nastupující již dávno. A z průzkumů asi ROPID moc neumí číst, protože by jinak věděl, že do kancelářských budov na Pankráci a Budějovické míří spousta lidí, kteří vystoupí na Pražském povstání a ty prostě kapacity této stanice přeplní

3 0
možnosti
JH

No a jak byste to vymyslel líp?

0 0
možnosti
ZK

Z Pražského povstání na Vyšehrad je to 1 km. Slovy jeden kilometr. Tj. 15 minut chůze. Proč ti vohnouti nejdou jedna stanici pěšky?

2 2
možnosti
PN

Navíc dnes je i přijatelné počasí na hezkou procházku.

0 0
možnosti