Diskuze

Kupon na MHD chceme zdražovat o 365 korun ročně, vysvětlil pražský radní

Náměstek pro dopravu Adam Scheinherr v pořadu Rozstřel vysvětlil, jak si představuje zdražování ročního kuponu na pražskou MHD, o kterém vedení Prahy v posledních týdnech diskutuje. Před kamerami iDNES.cz byla řeč také o využití Smetanova nábřeží nebo dostavbě Pražského okruhu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J39a93n 54P24a57l19i18a40n

11. 8. 2020 22:31

Co jste si tam zvolili, to máte. My jsme si taky prošli krutou zkušeností s Žít Brno.

0 0
možnosti
KT

U placení MHD jde o to, jak dosáhnout na své vlastní peníze, které Praha za každého obyvatele platí do pražské MHD. Pražská MHD dostane za Pražana zaplaceno cca 20.000 ročně, ať MHD používá nebo ne.

Když Krnáčová zavedla 3650,-, zrušila současně možnost přerušení kupónu.

Nyní jede koronavir a MHD je životu nebezpečná. Od dubna ji nepoužívám. Kupón mi bez náhrady propadá. Tj. cca 5 měsíců, už to bude cca 1500 Kč. Bavíme se o bezdůvodném obohacování. Při milionu cestujících, by tady mohly padnout tresty 20 a více let.

Přitom Pražan má právo dosáhnout na cenu jízdného dotovaného z jeho daní a současně má právo hradit jen službu, kterou skutečně čerpá. V případě zdražení jízdného, by se mělo současně vyřešit klouzavé jízdné.

0 0
možnosti
RV

Béma zpátky, věřím že by se konečně zas něco trochu v Praze postavilo.....

2 1
možnosti
JZ

J41a74n 88Z98e19m42a80n

4. 8. 2020 22:14

MHD jezdím jen občas, ale když zlevnili roční kupón na 3650,-, tak jsem si ho začal kupovat. A teď zase skončím ;-D

1 0
možnosti
JK

rousky v MHD = zadny kupon. Jezdim na kole nebo v aute, tuhle hru uz nehraju.

2 1
možnosti
KV

já jezdím na kole, auto nemám, ale za deště a v zimě to asi nebude úplně ono...no, uvidím. Teď kupon nemám, takže asi koupím těsně před zdražením a na rok mám pokoj.

0 0
možnosti
MK

Před dvěma dny tady vyjde článek od M.Šubrta z ropidu, jak je bezpodmínečně nutné zdražit protože cena 3650,- Kč byla bez jakéhokoliv konceptu a rozmyslu.

1) Den po tomhle naléhavém pojednání vydá ten samý ROPID studii na barvení tramvají za sto mega.

2) Dva dny potom přijde levicový aktivista od pirátů a prezentuje zdražení 365 Kč za rok. To je zajisté velice koncepční a přesně promyšlená částka.

Musí to být fakt řehole, dělat náměstka v ropidu a tohle žehlit. :D

4 2
možnosti

No to od Šubrta nebyl článek ale takové jeho subjektivní zamyšlení, nicméně závěr že současná výše je z hlediska profinancování nízká a jen populisticky nastřelená je pravdivý...

Barvení vozů mhd je pak sice nesmysl, ale nákladově to je vlastně zanedbatelná suma - černou díru jménem dpp kam v brzké době poteče cca 20mld to opravdu nevytrhne...

1 0
možnosti
PD

Tak prostě příště nevolit Prahu sobě když tak urputně prosazují zdražování a tím zaplavení Prahy auty. Je to prosté.

4 0
možnosti

Je zase potřeba si říci že toto ani jiné spekulované zdražení mhd žádné zaplavení auty nezpůsobí, drtivá většina lidí by i tak zůstala v mhd protože pořád by byla velice velice levná...

4 1
možnosti
KN

Pane Scheinherre Vy už raději nic nevysvětlujte, nebo se do toho zamotáte jako Váš pirátor:-P!!

4 0
možnosti
MK

V souvislosti s hláškou o dřívější ceně MHD bych rád upozornil že benzín stál před dvaceti lety více než dnes a automobil stejně.Cena MHD byla držena nízko proto aby nepřesedali lidé do aut neboť už teď se v Praze nedá dýchat a místy ani chodit.Ale v souvislosti s většinou změn v MHD které jsou všechny k horšímu mě to ani nepřekvapuje.

0 4
možnosti
MK

Zkuste se mrknout na Vídeň, která to má levné, ale i tak je to 365 Euro za rok....

0 0
možnosti
LK

Ano v Praze je cena lítačky asi neudržitelná, ale srovnávat s Vídní. Ani průmerná mzda ve Vídni určitě není 1200 Euro jako tady o kvalitě MHD ani nemluvě.

0 0
možnosti