Řidič na Pražském okruhu kličkoval mezi pruhy, převážel deset Syřanů

  • 16
Běžná dopravní kontrola na Pražském okruhu odhalila v nenápadném vozidle desítku Syřanů, z toho dvě děti, kteří neměli cestovní doklady. Policisté řidiče zastavili kvůli podezřelé jízdě. Zjistili, že nemá řidičský průkaz. Skončil v poutech pro podezření z převaděčství.

Osobního auta Mazda 5 si ve čtvrtek brzy ráno všimla dopravní policie. Řidič na sebe upoutal pozornost pomalou jízdou a kličkováním z pruhu do pruhu, aniž by dal znamení o změně směru jízdy. Policisté proto auto zastavili ke kontrole.

V rámci kontroly policisté zjistili, že muž u sebe nemá řidičský průkaz. Uvnitř sedmimístného vozidla navíc nalezli celkem deset lidí syrské národnosti, z toho dvě děti. Kromě řidiče, který předložil hlídce průkaz o povolení k pobytu, nikdo další u sebe cestovní doklad neměl.

Celníci zastavili na D1 dodávku, našli v ní dvacet Syřanů včetně dětí

„Vzniklo tak podezření z nelegálního překročení hranic a převaděčství. Na místo si proto zasahující policisté přivolali kolegy z cizinecké policie. Ti podezření potvrdili a všech jedenáct osob včetně řidiče si na místě převzali,“ sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Sedm zajištěných osob bylo vráceno zpět na území Slovenské republiky, odkud k nám přijely, žena a dvě děti musí opustit území ČR,“ dodal.