Žena ve vestibulu metra Můstek na Václavském náměstí bodla muže do hrudníku....

Žena ve vestibulu metra Můstek na Václavském náměstí bodla muže do hrudníku. (19. prosince 2019) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Před bodnutím se žena s mužem v metru zřejmě pohádala o peníze za drogy

  • 8
Potyčce, při které ve čtvrtek večer žena bodla muže ve vestibulu pražského metra, pravděpodobně předcházela hádka kvůli drogám a penězům za ně. Vyplývá do z dosud zveřejněných výsledků policejního vyšetřování. Z činu je podezřelá osmatřicetiletá žena, která muže středního věku bodla do hrudi.

„Na základě dalšího šetření a svědeckých výpovědí policisté zjistili, že v prostorách stanice metra Můstek došlo nejdříve mezi poškozeným a osmatřicetiletou ženou ke slovní rozepři, která posléze vygradovala až k fyzickému napadení, kdy jej žena nožem bodla do hrudníku,“ okomentovala incident mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Podle dosud zjištěných informací v pozadí celého konfliktu byly peníze za nákup drog.

Ve čtvrtek večer, krátce po 17.hodině odpolední oslovil policisty sloužící na Václavském náměstí muž s bodným poraněním v oblasti hrudníku.

Policisté na místo okamžitě přivolali záchrannou službu. Lékař zraněného muže ošetřil a ten byl následně převezen v umělém spánku do nemocnice.

 Incident se odehrál u východu z metra Můstek na křižovatce Václavského náměstí a Vodičkovy ulice. „Policisté na místě osmatřicetiletou ženu zadrželi pro podezření z trestného činu těžké újmy na zdraví,“ doplnila mluvčí policistů.