Exhibicionista se obnažoval v metru, mezi stanicemi jezdil tři hodiny

  • 11
Policisté pátrají po exhibicionistovi, který se obnažoval ve stanicích metra pražské linky A. Muž jezdil podzemní dráhou přes tři hodiny a přitom z kalhot vytahoval přirození a obtěžoval tak cestující. Za to mu nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Muž se předváděl ve stanici metra Muzem už ve středu 2. ledna před desátou hodinou dopoledne a pak i na dalších místech, dosud se ho ale nepodařilo ztotožnit.

„Exhibicionisty si všiml náhodný svědek ve chvíli, kdy tento nemrava stál za zády mladé dívky. Obnažil své mužšství a začal s ním pohybovat směrem k dívce, kdy se zřejmě snažil imitovat kopulační pohyby, což prý vypadalo víc směšně, něž jakkoli eroticky,“ řekl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Ve chvíli, kdy svědek začal muže fotit, nastoupil muž do vlakové soupravy a odjel ve směru na Dejvickou.

„Dotyčného se zatím vypátrat nepodařilo, nicméně na základě výsledků prošetřování se policisté důvodně domnívají, že se shora popsaného jednání mohl dopustit v mnohem větším počtu případů než pouze v tomto jednom zadokumentovaném,“ dodal Hulan.

Policie nyní žádá veřejnost, aby se v případě, že muže na snímcích poznává, obrátila na linku 158. Se stejným požadavkem žádají policisté i případné svědky mužova jednání, aby se přihlásili.