Diskuze

Místostarosta Prahy 1 uklízel ležící sdílené koloběžky, zastavila ho policie

V Praze 1 se rozhodli odklízet z ulic špatně zaparkované či ležící elektrokoloběžky firmy Lime, které překážejí chodcům. Společnost však přivolala policisty a ti sběr vozítek zakázali. Událost popsal místostarosta Richard Bureš, který akci kvůli nespokojenosti s provozem koloběžek inicioval.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naložit a složit za Prahou!

1 0
možnosti
MZ

A starosta nemá imunitu? Když vymáhá právo městské části, které protistrana evidentně porušuje?8-o

0 1
možnosti
KN

Takže MP místo aby zakročila proti nepořádku a motorovým koloběžkám, tak perzekvuje občana, který se (i ze své funkce) snaží o pořádek? Inu koho chleba jíš...., tak kolik ta firma dala na darech MP? Bude za to vznášedlo nebo Hummer pane řediteli MP?

4 0
možnosti
PP

P87e22t47r 75P22e26c20k40a

29. 2. 2020 9:41

Tak pirátský magistrát toho sliboval již více. Odstranit koloběžky, odstranit jakoby historická auta pro turisty, odstranit různé nevhodné pouatače, odstranit rikši, vodníky, neony apod. u thajských masáží v centru, odstranit z krámů matrojžky, beranice, gumové Hitlery, vyřešit taxislužbu, apod. Slíbeno bylo hodně. Povedlo se magistrátu akorát zvýšit daň z nemovitosti, zdražit vodu, snížit intervaly v dopravě, vyjít vstříct taxikářům a nyvýšit jízdné. Po Krnáčové další děs.

0 0
možnosti
ŠF

Myslím, že účinnější, než uklízet po firmě její nepořádek, by bylo naúčtovat jim poplatek za zábor veřejného prostranství. A ten poplatek by měl být odstupňován. Ohlášený zábor nižší částka, neohlášený zábor vyšší částka. Samozřejmě existuje také možnost odloženou a opuštěnou věc sebrat a odevzdat do sběrny ztrát a nálezů.

1 1
možnosti
JN

Magistrát nemůže vybírat místní poplatek za zábor z jiných důvodů, než jsou uvedeny v zákoně o místních poplatcích. U "parkování" elektrokoloběžek nejde o využití trvalého parkovacího místa.

0 0
možnosti
AK

Potíž je v tom jak pokutova Lime a nepokutovat cyklistů, nebo koloběžkáře, co si postavil kolo ke zdi během nákupu. Ono totiž kdyby přibylo cyklistů a existoval bezpečný a levný způsob, jak nechat kolo třeba před domem (jako v Holandsku), tak by nastal stejnej problém. Je to v nedořešení kam s koloběžkami a koly a přitom by mohly stát v zónách mezi auty, kamkoliv se vejdou.

0 0
možnosti
TS

T65o16m 33S74e35h96n12a26l

28. 2. 2020 20:52

Lime provozuje svuj business na infrastrukture mesta. Kolik za to Lime mestu plati? Tipuji ze vubec nic. Kdyz chce restaurace zahradku na chodniku, tak plati za zabor prostoru. Lime si podnika zcela zdarma. Celkem dobrej kseft na ukor Prazanu

9 0
možnosti
TS

T35o88m 77S56e35h24n71a14l

28. 2. 2020 20:54

Navic to neni sluzba pro Prazany. Vetsina uzivatelu kolobezek jsou turiste

7 0
možnosti
JJ

J10i50ř59í 31J79o96h53n

28. 2. 2020 19:32

Místostarosta není člověk pro tuto funkci. Radnice by měla okamžitě stanovit přísné postihy vlastníkovi firmy za špatně zaparkované koloběžky, překážející v provozu na chodnících. Automobilista platí parkovací kartu, tak by i koloběžky měly být zaparkovány na určených místech, které by si vlastník pronajal. Koloběžka mimo by měla být pokutována.

Proč to tak dlouho trvá, je jasné. Je to obdoba segwayů, kde Dolínek rok "řešil" jakou čepičku má mít panáček na zákazové značce a segwaye mezitím porážely lidi.

7 1
možnosti
Foto

Dalo by se to řešit tak, že městská policie vyfotí překážející koloběžku a její sériové číslo, odvezejí a po zaplacení pokuty za špatné parkování na chodníku ji město vrátí. Provozovatel si to bude muset vymáhat po turistech. Firma bude muset brát zálohu. Vše bude vyřešeno.

10 0
možnosti
PM

Nemá náhodou ta firma každého platícího zákazníka zaevidovaného? Ten pokud nesplní podmínky, to jest, že odevzdá koloběžku na legitimní místo, tak by měl platit pokutu on a ne firma.

3 0
možnosti