Autobus na Kladensku skončil na boku mimo silnici. Nehoda se obešla bez zranění. (17. 3. 2021) | foto: HZS Středočeského kraje

Nehoda několika aut blokovala D10 za Prahou, u Kladna se převrátil autobus

  • 0
Za sjezdem na Starou Boleslav na dálnici D10 se brzy ráno srazilo několik vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Dálnice byla opět průjezdná v půl deváté ráno. Další nehoda se stala ráno na Kladensku, kde se převrátil autobus.

„Mohu potvrdit, že v 6:04 došlo k dopravní nehodě na 16. kilometru dálnice D10 ve směru na Turnov. Při nehodě se srazila čtyři auta, tři osobní a jedno nákladní. Policie stanovila objízdnou trasu. Příčiny nehody se v tuto chvíli vyšetřují,“ uvedla pro iDNES policejní mluvčí Lucie Nováková.

Před nehodou se vytvořila zhruba dvoukilometrová kolona, která se po 7:30 začala rozjíždět jedním jízdním pruhem. Po další hodině, v 8:30 byly následky nehody odstraněny zcela a provoz na dálnici se obnovil bez omezení.

Nováková dodala, že nehoda se obešla bez zranění a dechová zkouška u řidičů byla negativní. Řidiči mohli podle Zelené vlny Radiožurnálu z dálnice sjet na 14. kilometru a místo nehody objet po silnici 610.

„Na místě nehody proběhl odtah vozidel. Z dodávky uniklo větší množství oleje, který hasiči zasypali sorbentem,“ potvrdila také mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Převrácený autobus u Kyšic

Po středeční páté hodině ranní vyjížděli hasiči k nehodě autobusu u obce Kyšice. Autobus, ve kterém jel pouze sám řidič, skončil převrácený na boku vedle silnice.

Řidič neutrpěl žádná zranění a při příjezdu hasičů už čekal mimo havarovaný vůz. Žádné provozní kapaliny z autobusu neunikly a o jeho vyproštění se postarala společnost, které vůz patří.

,