Dopravu na dálnici D1 u Prahy komplikovala nehoda čtyř kamionů

  • 330
Nehoda čtyř kamionů blokovala několik hodin dálnici D1 na 18,5 kilometru ve směru do Prahy. Na místě se tvořila několikakilometrová kolona. Jeden z kamionů naboural do svodidel a částí zasahoval i do protisměru. Dopravu se podařilo plně obnovit necelou hodinu po poledni.

„Jedná se o nehodu nákladních automobilů. Nehoda je se zraněním, na místě je vrtulník záchranné služby,“ informoval ráno policejní mluvčí Pavel Truxa.

Dálnice byla ve směru na Prahu zcela uzavřena. Po jedenácté hodině policie zprůjezdnila odstavný pruh na Prahu a před 13. hodinou byla dálnice zprůjezdněna zcela. 

„Zraněný byl jeden člověk. Utrpěl vážné poranění břicha a pánve. V rámci intenzivní péče byl připojen k plicní ventilaci a připraven k transportu,“ řekla mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová. Zraněného záchranáři převezli do střešovické nemocnice.

Na místě zasahovali i středočeští hasiči, konkrétně dvě profesionální jednotky a jedna dobrovolná. Na místě podle mluvčího Petra Svobody při nehodě uniklo větší množství provozních kapalin.

„Ze dvou vozidel unikal i olej z převodovky. My jsme zabránili dalšímu úniku a provedli jsme protipožární opatření,“ řekl Svoboda.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz