(ilustrační snímek) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Anonym opět nahlásil bombu na VŠE v Praze 3, policie budovu evakuovala

  • 33
Policisté dopoledne opět evakuovali budovu Vysoké školy ekonomické na pražském Žižkově kvůli nahlášené bombě. Budovu prohledávali pyrotechnici se speciálně vycvičenými psy. V budově nakonec žádnou výbušninu nenašli.

Přítomnost výbušniny na vysoké škole oznámil anonym před devátou hodinou ráno. Policie budovu v ulici Winstona Churchilla v Praze 3 ihned evakuovala. Oznámení se tentokrát netýkalo budovy na Jižním Městě.

Na místo dorazili pyrotechnici se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin. Ti však žádnou bombu nenašli a akci ukončili.

„Pyrotechnická prohlídka byla ukončena s negativním výsledkem. Budova bude do odvolání prozatím uzavřena,“ informovali policisté po několika hodinách pátrání.

Vysoká škola ekonomická na webových stránkách informovala, že budovu otevře o půl čtvrté odpoledne. Podá taktéž trestní oznámení na neznámého pachatele.

V posledních měsících je to přitom už několikátý případ v budovách VŠE. Nikdy se však přítomnost výbušniny nepotvrdila. Podle bezpečnostního analytika Davida Rožka by policisté mohli prohledávat prostory i za plného provozu. 

I když už v minulosti anonym na VŠE bombu nahlásil a poté se žádná nenašla, podle mluvčího policie Jana Rybanského je vždy na veliteli zásahu, jak situaci vyhodnotí. Podle něj nelze předpokládat, že jde opět o planý poplach, ale ke každému oznámení musí policisté přistupovat vážně.

Kvůli hrozbě bombou evakuovala policie VŠE i loni v listopadu:

26. listopadu 2018