Hasiči zasahovali v ulici Ke Strašnické v Praze 10. Hořela střešní krytina (25: prosince 2020). | foto: Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy

V Praze vzplála střecha panelového domu, někdo si na ní asi založil oheň

  • 29
V noci na pátek pražští hasiči zasahovali u požáru střechy panelového domu v ulici Ke Strašnické na Praze 10. Na místě pomocí výškové techniky zjistili, že se jedná o požár izolace a krytiny. Plameny dostali pod kontrolu během několika minut.

Požár nahlásili svědci zhruba v 1:30 ráno. Hlásili, že vidí plameny ze střechy protějšího panelového domu. „Operační středisko pražských hasičů do ulice Ke Strašnické vyslalo postupně dvě jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů,“  uvedla mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

Hasiči na místě pomocí výškové techniky zjistili, že se jedná o požár izolace a krytiny střechy o rozměru čtyřikrát 10 metrů.

Plameny dostali pod kontrolu během několika minut od příjezdu a zásah byl veden jedním vodním proudem po výškové technice a dalším proudem vnitřkem budovy. 

Před příjezdem požárníků se lidé z domu evakuovali, částečně za asistence policie. Na místo podle Suchánské preventivně dorazila také záchranná služba, ale žádný z bytů nebyl zasažen a nikdo se nezranil. 

Několik minut po lokalizaci a kontrole se obyvatelé mohli vrátit zpět domů.

„Škoda způsobena požárem byla vyčíslena na 100 tisíc korun a příčinou je neprokázané zavinění cizí osobou,“ uvedla Suchánská.