Hasiči vyjížděli k požáru rodinného domu v Pcherách na Kladensku. Plameny...

Hasiči vyjížděli k požáru rodinného domu v Pcherách na Kladensku. Plameny napáchaly škodu za pět milionů korun, událost se obešla bez zranění. (9. dubna 2023) | foto: HZS Středočeského kraje

Dům na Kladensku zapálil žhavý popel. Škoda je pět milionů korun

  • 3
Hasiči v neděli v podvečer vyjížděli k požáru rodinného domu v Pcherách na Kladensku. Plameny napáchaly škodu za pět milionů korun, událost se obešla bez zranění. Oheň se rozšířil od žhavého popela, informoval mluvčí krajských hasičů Tomáš Bakalář.

Hasiči dostali hlášení o požáru v místní části Humny v 16:30. Podle mluvčího hořel patrový rodinný dům, který se nyní rekonstruuje. Požár byl při příjezdu hasičů v plném rozsahu. Po 17:00 se hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu a dohašovali skrytá ohniska. O hodinu později požár zcela zlikvidovali.

„Po dohodě s majitelem vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na pět milionů korun. Hasebním zásahem se podařilo uchránit hodnoty ve výši dvou milionů. Příčinou vzniku požáru byla manipulace se žhavým popelem,“ dodal Bakalář.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,
Témata: Kladensko, požár, Pchery