V Benešově hořel byt čtyřpatrové budovy. (1. ledna 2021)

V Benešově hořel byt čtyřpatrové budovy. (1. ledna 2021) | foto: Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje

V Benešově na Nový rok hořel byt, hasiči uvnitř našli mrtvého člověka

  • 1
Ráno na Nový rok hasiči vyjížděli k požáru bytu v čtyřpatrové budově v Benešově. Uvnitř našli mrtvého člověka. Jedna obyvatelka se nadýchala kouře a skončila v péči záchranářů. Příčinu požáru a výši škody vyšetřovatel zatím neurčil.

„V 8:15 jsme měli ohlášen požár bytu v budově v ulici Pražského povstání v Benešově. Na místo vyrazili profesionální jednotka z Benešova, vyšetřovatel a velitel,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí hasičů Dagmar Zemanová. 

Na požár podle ČTK upozornili lidé, kteří si všimli kouře vycházejícího z okna. Obyvatelé dalších bytů z domu odešli sami, mluvčí nemá informaci o řízené evakuaci. 

„Na místě jsme nalezli jednu osobu bez známek života, další se nadýchala kouře, byla v péči zdravotnické záchranné služby na kyslíkové terapii,“ uvedla Zemanová. 

Hasiči byli na místě se dvěma cisternami a výškovou plošinou. Zasahovali vysokotlakým proudem. Po uhašení požáru provedli průzkum termokamerou a zkontrolovali i ostatní byty.

hořelo v ulici Pražského povstání v Benešově

hořelo v ulici Pražského povstání v Benešově

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz